Bag om

Tre kast mere

Dansk lystfisker

Mit mål

Mit mål med Tre kast mere er, at inspirere andre til at komme igang med havørredfiskeriet, eller at inspirere andre lystfiskere til at prøve nye spots i jagten på den næste havørred.

Jeg er ikke en ekspert i havørredfiskeriet, men jeg deler gerne ud af de spots jeg fisker på, hvor man kan parkere, hvor lang du skal gå for at komme til fiskevandet, hvor du kan starte fiskeriet og meget mere.

Du kan følge med her på siden og på

Facebook    Instagram    YouTube

Den spæde start

Som barn tog min far med tit med på fisketure om sommeren. Her fiskede vi næsten altid efter fladfisk fra mole og engang imellem fra stranden.

Jeg må med skam indrømme, at jeg ikke 100% kan huske øjeblikket da jeg fangede min første fisk, men jeg kan godt huske nogle små brudstykker. Jeg kan ikke huske følelsen af at fisken huggede, men jeg kan huske da jeg stolt stod med den da den endelig var på land. En fin lille Ising fra Strib på Fyn i 1989. Det var nok der jeg så småt begyndte at blive lystfisker.

i 1992, da jeg var 9 år gammel, blev jeg for alvor vild med fiskeriet. Når man er barn skal der som regel fisk til, før man synes det er spændende. Det kom der for alvor på molen i Nr. Vorupør i sommeren 1992. På halvanden time fangede jeg 13 rødspætter. Jeg kan huske jeg synes det var helt vildt - næsten lige så vildt, som da Danmark i samme uge vandt EM i fodbold - men også kun næsten.

I de sidste år i folkeskolen og i gymnasietiden blev det ikke så tit til fiskeri. I 20'erne var det afløst af fodbold, byture, studier og meget andet.

Min første fisk, fanget i Strib på Fyn i 1989.

Havørred-fisker

I 2011 var jeg et par gange med en kammerat i Ryå og fiske. Det gav ingen fangster og fra 2011 til 2015 var jeg nogle få gange i Put & Take-søer, som var ganske sjovt, men jeg kunne godt mærke at det måske ikke ligefrem var mit favoritfiskeri.

i 2015 flyttede jeg tilbage til Aalborg og min kammerat lokkede mig til at købe et par waders og vi tog sammen en tur til Ørnedalsbugten i Mariager Fjord. De første par år var jeg blot afsted få gange om året og fik nogle undermålere engang imellem.

Fra 2018 begyndte jeg så småt at fiske mere og mere - og flere forskellige steder.

Ørnedalsbugten, Mariager Fjord, september 2015.

Den første over mål og pr-fisk

i 2019 begyndte jeg for alvor at fiske en hel del. Der har ikke været mange uger, hvor jeg ikke har været afsted på en tur.

I juni 2019 fik jeg så endelig min første havørred over mål i fjorden. Den blev taget ved Lundbæk i nærheden af Nibe ved Limfjorden. De mange timer blev endelig betalt tilbage, da der blandt en kæmpe stime hornfisk dukkede en havørred op og tog min Snurrebasse #2 i sølv. En helt fantastisk følelse, som jeg har jagtet igen og igen lige siden.

Sidenhen er det også blevet til lidt flere af slagsen i åen, i Limfjorden og Mariager Fjord. Min pr-fisk er p.t. fra Revsbæk i Mariager Fjord. Den blev taget på en 15 g. OGP h-skrue i kobber den 14. september 2019. Målebåndet viste 61 cm. og vægten 2,7 kg. Der går nok et stykke tid, før den bliver slået i fjorden.

61. cm. havørred på 2,7 kg. fra Revsbæk, Mariager Fjord.