1 - 4. oktober 2020

Mega Snurrebasse Cup 2020

Fyn & limfjorden
Agernæs & Bobakkerne
Den næste

Snurrebasse Cup

Der kommer helt sikkert også en Snurrebasse Cup i 2021, så fisker du med Snurrebassen, Sillingen eller andet malet af OGP, så tag da lige et kig ind i gruppen og bliv medlem. Der nørdes og fortælles fisker-(røver-)-historier på højt plan 😉

Læs mere

Masser af fiskeri på Fyn og i Limfjorden

Vi havde afsat de 2 første dage til fiskeri på Fyn, med overnatning i shelter. Vi havde, via. lidt "Googling" fundet frem til Hacienda Helnæsbugten og booket overnatning fra torsdag til fredag. Shelterpladsen lå tæt ved vandet, så vi kunne gå ned til vandet og komme igang med at fiske på 5 minutter.

Vi sov længe (af lystfiskere at være) og kørte først fra Aalborg kl. 07.00 og ankom ved pladsen ved Agernæs & Bobakkerne kl. 10.30 og flåede straks grejet ud af bilen for at komme igang med at fiske. Her stødte vi også på en anden fisker, Carsten Knivford, der også var med i konkurrencen. Vi fik en kort og hyggelig snak og han gik et stykke foran os, da han var på pladsen først. Vi så han fik et par fisk, men vi havde desværre ikke selv heldet med os. Vi så lidt liv i vandet og havde lidt følgere efter, men de kunne ikke lokees til at hugge.

  • Læs mere

Ved 14-tiden kørte vi til shelterpladsen, fik pakket bilen ud, kom på plads og gik straks ned for at fiske inde i Helnæsbugten. Med den helt vilde østenvind der var, så var det desvære mere eller mindre umuligt at fiske for enden af shelterpladsen, så vi bevægede os mere og mere over mod Brunshuse og fik da også lidt mere læ - og kom væk fra de kæmpe græs- og tangklumper der havde samlet sig sammen på den første del af strækningen pga. vinden.

Vi oplevede ikke så meget liv, men pludselig ud af ingenting, da vi var kommet over til noget helt stille vand uden bølger og ret meget strøm, fik jeg et hug. Til min store overraskelse (selvom vi var blevet advaret af vores shelter-vært) var den en lille hornfisk der huggede på. Den kom ud igen - uden foto - og dermed uden chance for at vinde en præmie i bifangs-konkurrencen 🙈😆

Lidt senere, fik min kammerat også et hug - denne gang af en havørred - dog en undermåler som selvfølgelig også fik sin frihed igen. Vi blev begge enige om at Fyn havde leveret! Ikke lige hvad vi havde håbet på - men noget havde den da leveret 😉

Fredag stod vi op ved 6.00 tiden og skulle selvfølgelig have en ordentlig start på dagen, så vi startede med æg, bacon og pølser over bål - og selvfølgelig en stærk kaffe til at sparke os igang! Al grej man kunne forestille sig var tilgængelig på shelterpladsen ved Hacienda Helnæsbugten - så for et par lystfiskere, som havde fyldt bilen med alt for meget grej og mad, så var det perfekt at vi ikke skulle have pander m.m. med, til at kunne lave maden. Så hvis du overvejer at afprøve fiskeriet på syd-vest fyn, så vil jeg helt klart anbefale en overnatning eller to her.

Fiskeriet startede lidt senere end planlagt, da mad over bål tog lidt længere tid end vi havde kalkuleret med - men vi var klar. Vi kørte til Fyret på Helnæs og til vores store overraskelse (der var Seatrout Open kl. 00 mellem torsdag og fredag og weekenden over) var der ikke ret mange fiksere dernede. Jeg fik indenfor de første 10-20 minutter en havørred lige på målet (de 40 cm. - ikke Cuppens mål på 45 cm.). Havde det været torsdag eftermiddag havde vi taget den med hjem som aftensmad - der var vores håb om torsdagen, som desværre ikke lykkedes. Det var fredag morgen, så den fik sin frihed igen, da vi havde mange timer foran os endnu.

Vi mødte en del langs kysten fra Fyret og nordpå, som alle havde haft en del undermålere, men ingen med større fisk. Vi mødtes kort med et par andre fiskere, Casper Markvard Sønnik Nielsen og Jack Hansen, fra konkurrencen og fik en god sludder og snakket om lidt forskellige spots. Vi fandt også ud af at vi sikkert ville støde på hinanden om lørdagen da de også, som os, havde planer om at fiske lidt på hjemmebanen i Limfjorden. Og med den vind der, igen lørdag, skulle husere var de åbenlyse pladser nogle med en vestvendt kyststrækning.

Efter en køretur og en frokostpause med jet-boiler (det er f****e smart!) og en gåtur ud på Torø optog vi igen fiskeriet. Der var nogle virkelig lækre strækniger og vi havde igen snakket med en god flok fiskere som alle også havde haft undermålere eller ingen fisk. Vi gav den virkelig et forsøg og fiskede en god lang strækning af, men det eneste det blev til var en lille um'er til mig.

Lørdag tillod vi os selv at sove længe (en overnatning i shelter et nyt sted giver ikke nødvendigvis meget søvn 😉) - helt til kl. 8.00. Turen skulle gå til Ertebølle i Limfjorden, som kan være et godt spot på denne årstid. Efter Ertebølle skulle Næsbydale afprøves.

Vi var godt klar over at en hård østenvind over flere dage kan presse en hel del vand ud af Limfjorden, men jeg har dog aldrig oplevet at der har været så lavvandet som der var ved Ertebølle. Som du kan se i galleriet længere nede, så var der ingen vand omkring de sten hvor man normalt kan være heldig at fange en fisk, så det var svære forhold at fiske under. Til gengæld lærte vi pladsen noget bedre at kende da vi, med helt klart vand, kunne se bundforholdende en del længere ude end det normalt er muligt. Det er en af fordelene ved at fiske når det er meget lavvandet.

Vi oplevede absolut intet liv overhovedet, selvom vi gav det en fair chance. Vi pakkede derfor sammen og tog turen nordpå til Næsbydale. Der var en del fiskere, som også var ved Ertebølle da vi ankom, som havde fået samme idé, så vi kunne ikke helt holde os til den plan som vi havde lagt. Det gjorde og ikke så meget, da vi ikke rigtigt så nogle fange fisk eller så fisk overhovedet. Casper, som vi havde stødt på dagen fær, havde dog haft en følger efter. Af hvad vi lige så og hørte, så var det vist det eneste action blandt alle os der var derude lige på det tidspunkt.

Vi aftalte at den sidste dag ikke skulle stå i fiskeriets tegn. Det var af lidt blandede årsager - nok både lidt træhed og ømhed i ryggen, men også pga. den hårde østenvind der havde skubbet så meget vand ud af fjorden, som den havde og et hårdt regnvejr der skulle ramme Danmark og specielt Nordjylland om morgenen på søndagen.

Konklussion: Ingen store fisk, men trods alt en lille opgradering fra de forrige cups, hvor de største fisk var på 35-37 cm. Vi bevæger os stille og roligt frem mod en større fisk til en Snurrebasse Cup 😉

Mere information

Både mig og min faste makker fik taget lidt billeder fra de forskellige spots og fra shelterpladsen - og fik da også lige fanget et billede af min havørred på de 40 cm. fra dag nr. 2.

Fiskekonkurrencer.dk har i øvrigt samlet op på den imponerende top 20 i havørredkategorier, som gav præmier. Se oversigten på fiskerkonkurrencer.dk