18. juli 2020

Stenhullet

Lindenborg Å
Lindenborg Å
Fiskeri i

Lindenborg Å

Selvom jeg klart er mest til fiskeri efter havørred på kysten ude i vandet, så bliver jeg så småt gladere og gladere for også at fiske ved åen. Derfor vil jeg godt slå et slag for Lindenborg Å og NL1917 hvor jeg har været medlem i et par sæsoner. Det en anden type fiskeri en ved kysten, men man kan få mange virkelig gode oplevelser ved åen.

Læs mere

Canadagås og havørreder

Jeg har ikke været så meget i åen i år, men da jeg har haft lidt svært ved at finde fiskene på det sidste, så skulle åen have chancen i dag. Jeg havde taget min 6-fods stang med, for at se om det kunne give mening at bruge den ved åen.

Det fandt jeg hurtigt ud af at det absolut ikke kunne. Den er ganske enkelt ikke lang nok til at komme uden om diverse siv og banker, så efter lidt kast ville jeg op og skifte. Og lige der, da jeg var på vej op hoppede den første fisk op af vandet.

  • Læs mere
  • Se video

Jeg skyndte gik stille og roligt op og skiftede til den anden stang. Bilen var heldigvis tæt på, så det tog ikke mere end 5 minutter før jeg kunne tage første kast med 9-fods-stangen. Jeg kastede ud hvor jeg havde set fisken oppen af vandet og et par indspinninger og så var den på. Det var ikke en kæmpe, men den var nu i fin stand, men desværre nok lige under målet (du kan se den i videneon længere nede).

Jeg fik sat den ud igen og fiskede længere ned af åen, hvor der var masser af småfisk helt oppe i overfladen konstant. Engang imellem hørte jeg nogle større plask, som godt kunne have været havørreder. Det var dog langt fra mig, så ikke noget jeg gik efter.

Efter lidt tid stødte jeg på, hvad jeg efter lidt "Google'en" er ret sikker på er en Canadagås. Den ligner i hvert fald ikke Bramgåsen, som den åbenbart ofte forveksles med. Den forholdt sig helt roligt og smuttede først i vandet, da jeg kom helt tæt på.

Lige efter mødet med gåsen var der pludselig fisk igen - på en spinner som jeg fangede, sammen med en masse line, tidligere. En fisk omkring de 30, som selvfølgelig også fik friheden igen.

Jeg har fået fisk begge gang jeg har været i åen her i sommeren, så ferien kommer helt sikkert til at byde på et par ture eller tre mere derud.

Mere information

Jeg fik fanget begge fisk, min spinner-fangst og Canadagåsen på video, så den kan du selvfølgelig se her.