23. august 2020

Gjerrild Klint

Djursland
Gjerrild Klint, Djursland.

Fjæsinger, fjæsinger og atter fjæsinger

Fjæsingerne er, som du sikkert har opdaget, overalt. På dagens tur gik der også kun 2 kast, før jeg havde den første på. Jeg mistede hurtigt overblikket over tiden, men vil skyde på at jeg havde fanget de første 10 fjæsinger indenfor de første 30 - 40 minutter.

Efter de første 10 fjæsinger (det var det jeg talte derude, men det var åbenbart 13, som i kan se i videoen. Kan åbenbart ikke tælle til mere end 10 😉) dukkede der pludselig noget andet op. Jeg havde håbet måske at kunne være heldig at fange en makrel fra land og et kort øjeblik troede jeg da også at de var det jag havde på, men det skulle vise sig at være en flot havørred på 44,5 cm, som ikke kunne stå for OGP Sillingen i sølv.

  • Læs mere

Jeg blev lidt overrasket over at det var en havørred, da det i første omgang ikke mærkede som en havørred. Da det var rimelig tæt på land opdagede jeg det først, da den var helt inde, så det hele gik rimelig stærkt.

Selvom jeg måtte stå rigtigt tidlig op (03:45) for at kunne fiske omkring solopgang, som klart er mit favoritfiske-tidspunkt, så var det det hele værd. Gør det sikker igen inden længe 😉

Efter havørreden blev det til endnu flere fjæsinger. Havde et "streak" med 6 fjæsinger på 6 kast. Derefter stoppede jeg og pakkede sammen. Kunne sagtens have fisket mere, men jeg var godt tilfreds med dagens fangst. Havde det ikke kastet en havørred af sig, havde jeg sikkert forsøgt en times tid mere.

Mere information

Jeg fik fanget en del af fjæsingerne og heldigvis også havørreden på videoen. Derudover fik jeg også en eller anden stor rovfugl på video - havde svært ved at se hvad det var for en, men den kom med i videoen - til alle sidst.