31. maj 2020

Katbjerg Odde

Mariager Fjord

PR-fisk i den forkerte ende af skalaen

På den aller sidste dag i foråret, rent kalendermæssigt, tog min kammerat og jeg en tur til Katbjerg Odde i Mariager Fjord i jagten på havørreden.

Vi startede lidt sent ift. solopgang og vinden var desværre også til den lidt svage side, så forholdende var ikke optimale, men fiskes der skulle der. Hvis man kun leder efter de helt optimale forhold, så er det sjældent man kommer afsted 🙂

  • Læs mere

Det var første gang ved Katbjerg Odde for os begge to og vi var rimelig enige om at det så ud til at være et fedt spot med meget blandede bundforhold - og med mulighed for både at fiske på lavt og dybt vand og med nogle små udløb af ferskvand hist og her. Ved et af udløbende er der halvårsfredning fra 16. september til 15. marts, så den skal man selvfølgelig være opmærksom på.

Allerede efter en halv times fiskeri havde både min kammerat og jeg haft en PR-havørred på krogen. Problemet var at det var i den forkerte ende af skalaen. Vi fik begge en lille bitte havørred på max 12-14 cm. på forholdsvis store blink (min var på en OGP Silling i 14 g.) og med en Owner s61 1/0 krog. Imponerende hvor grådige de er! 😀

Udover de to havørreder så vi også lidt hornfisk og min makker havde en enkelt på krogen. Vi skiftede spot efter nogle timers fiskeri, men der var mange i fjorden med det gode vejr og pinseferien, så vi kunne ikke rigtigt komme til på det spot vi gerne ville. Det gav desværre ikke flere fisk.