18. januar 2020

Kongsdal & Bramslev Bakker

Mariager Fjord
Kongsdal, Mariager Fjord

Første fisk i 2020

Jeg har været afsted et par gange i 2020 uden at kunne få fiskene til at hugge. Faktisk lige siden jeg fik købt et GoPro, med lyd der rent faktisk virker (modsat mit billige kamera tidligere), så har jeg ikke kunnet fange fisk.

I dag skulle det dog være andeledes - heldigvis. Jeg havde egentligt planlagt en tur til Lindenborg Å, efter fredningen er ovre, men jeg ombestemte mig om morgenen og tog til Mariager Fjord. Der var en fin vind, stigende vandstand lidt inden jeg startede samt klart vand, så det var umiddelbart en god kombi. Jeg ved selvfølgelig ikke hvad jeg kunne have fanget i åen, men jeg fortryder ikke efter 5 fisk i Mariager.

  • Læs mere
  • Se video

Jeg startede ved Revsbæk, men en blanding af ekstremt høj vandstand, blæst lige i ansigtet og en del andre fiskere gjorde, at jeg efter små 15 minutter valgte at køre videre til Kongsdal hvor jeg kunne få vinden i ryggen, mens jeg kastede langs med bredden. Ca midt imellem lystbådehavnen og "hullet" (den lille naturskabte stenhavn) fik jeg endelig hug på OGP Sillingen fra Lystfiskermessen i Middelfart sidste weekend. Den var dog lige lidt under mål - jeg vil skyde den til ca 35 cm. +/-. Den blev ikke målt, da jeg gerne ville have den hurtigt ud igen.

Jeg gik videre ud mod stenhavnen, men havde ikke yderligere aktivitet før jeg på vej tilbage tog nogle kast samme sted som jeg fangede den tidligere fisk. Igen var der nærmest hug med det samme af en lidt slankere fisk i ca. samme længde - lige over de 30 cm.

Efter fisk nr. 2 pakkede jeg sammen og kørte til Bramslev for lige et fiske en halv times tid, efter jeg forrige weekend havde set fisk i næsten helt stille vand. Der gad de ikke hugge, så med dagens vind tænkt jeg der var en bedre chance, hvis ellers der stadig var fisk.

Det var der! Og indenfor ca 13-14 minutter fik jeg tre fisk mellem 25 og 30 cm. De sidste 2 faktisk på 2 kast lige i træk. Jeg havde helt sikkert fundet en god stime, hvor der sagtens kunne have været en større i blandt, men jeg stoppede da jeg ikke havde lyst til at kroge flere af de små fisk.

Selvom alle 5 fisk var små, så varmede det trods alt lidt, efter en del nulture i træk.

Jeg fik fanget 4 af fiskene på mit GoPro - videoen kan i se længere nede. Som i kan høre, så lyder jeg nogle gange som en blanding mellem Kaptajn Haddock og en gammel mand der forsøger at rejse sig fra en sofa, når jeg har bid 😆

Jeg håber at kunne få lavet endnu flere videoer i fremtiden - og nogle med lidt info omkring de steder jeg fisker - alt lige fra parkeringsforhold, afstand til fiskevandet, fredninger osv. Så følg endelig med og abonner på min YouTube kanal af samme navn - Tre kast mere.

Du kan læse mere om Bramslev Bakker i min spotguide om Bramslev Bakker.

Mere info

Jeg fik fanget 4 ud af de 5 havørreder på mit GoPro, så jeg har klippet dem sammen til et lidt kortere klip som du kan se her. Har fundet ud af at jeg lyder som en blanding mellem Kaptajn Haddock og en gammel mand der forsøger at rejse sig fra en sofa med en "Grrrrrr" lyd når jeg nogle gange har bid 😆

Følg endelig med og abonner på min YouTube kanal af samme navn - Tre kast mere

Spotguide

Bramslev Bakker

Jeg har lavet en spotguide om Bramslev Bakker, hvor du kan se info om parkering, fredninger, fiskeriet og meget mere.

Læs mere