22. marts 2020

Lundbæk

Limfjorden

Den 10. havørred i 2020

Dagen i dag skulle egentligt have stået på min mors 70 års fødselsdag, men i disse corona-tider måtte den desværre aflyses og holdes på et andet tidspunkt. Derfor blev der tid til en tur i Limfjorden i dag.

Jeg havde egentligt planlagt en tur til Klitgaards Fiskerleje, men da der var ekstremt lavvande var det et svært sted at fiske, medmindre jeg ville wade pænt langt ud. Jeg kender ikke pladsen så godt, så jeg tog en tur til Nibe i stedet, hvilket jeg ikke fortryder.

  • Læs mere

De første timer så eller hørte jeg intet, men gav det alligevel en chance mere og fiskede videre og længere ind mod Nibe end jeg plejer, da der selvfølgelig også her var lavvandet - og der, over mod Nørrevad Bæk, bliver lidt dybere tættere mod land.

Stykket længere ovre har også en blødere og mere mørk bund, hvilket selvfølgelig betyder at vandet kan varmes lidt hurtigere op. Om det var tilfældet eller ej, ved jeg ikke, men pludselig var der fisk på, på netop dette stykke.

Ift. størrelsen på de 43 cm. gav den en fin fight. Den blev taget på en lille snurrebasse i str. 1 i farven brun, gul og hvid. Den kan ses længere nede i galleriet - i et lidt uskarpt og dårligt billede 😉

En ting at lægge mærke til ift. turen for en uges tid siden er måske at solen har varmet vandet lidt op - ifølge havørred.com App'en var det 5,9 grader, mod 5,0 grader sidst. Der var også en lille smule mere vind - ikke meget - men alt sammen kan være med til at gøre en forskel, når de er svære at få til at hugge.

Mere info

Jeg fik, som sædvanlig, taget et par billeder på turen - ét af dem fra Klitgaards Fiskerleje, hvor du kan se hvor lavvandet der var. Ved normal vandstand er der godt dækket at vand her.

Spotguide

Lundbæk

Jeg har lavet en spotguide om Lundbæk, hvor du kan se info om parkering, fredninger, fiskeriet og meget mere.

Læs mere