23. juli

Molen & Guldkysten

Frederikshavn
Guldkysten, Frederikshavn

1 time, 2 lystfiskere, 3 arter

Normalt fisker min makker og jeg altid efter havørred i vores waders ude i vandet, men engang imellem skal man prøve noget andet for afvekslingens skyld 🙂 Derfor tog vi en tur til den nye kæmpe-mole i Frederikshavn. Planen var at fange makrel, men sidegevinster som sej, havørred og måske, hvis vi var rigtigt heldige, en torsk var også helt fint.

Efter små ti minutter havde jeg første fisk på - en fisk der tog min sølv Snurrebasse No. 7 på vej ned i vandet. Jeg lod den synke rimelig dybt, da man jo nogle gange skal godt ned efter makrellerne. Jeg havde ikke kørt en eneste omgang på hjulet og alligevel kunne min første makrel nogensinde ikke stå for bassen og huggede på. Den gjorde desværre ikke så meget væsen af sig i fighten, så jeg var en lille smule skuffet da den kom op og det viste sig at være en "minitorpedo" / "minitun". Den målte 31 cm.

  • Læs mere

Få minutter senere havde jeg en noget kun større makrel på, som begyndte at fighte rigtigt godt, da den kom ind mod molehovedet. Desværre fik jeg nok spændt bremsen lidt for hårdt og den røg af igen. Den gad jeg ellers godt have set oppe, der det var helt anderledes fight og muskler i den, end den første. Til gengæld er det prøvet nu - og det skal helt sikkert prøves igen!

Der stødte lidt flere mennesker til molen og vi flyttede os fra selve hovedet og ud på nogle af stenene, for at få lidt mere plads for os selv. Uden at vide hvor meget de fangede ude på hovedet, så var det en ok beslutning for os. Jeg fik et par fjæsinger og en lille mørksej som fik friheden igen og min kammerat fik et par gode makreller med masser af fight - den største på 42 cm. og en vægt på over 600 g. Det er helt vildt som de kan fighte på trods af deres forholdsvis beskedne vægt. Efter ca. 1 time havde vi fanget de 3 arter (makrel, mørksej og fjæsing) - deraf overskriften 😉 Det var fedt at have mulighed for flere forskellige bifangster, som man ofte ikke har på samme måde med havørredfiskeriet i fjordene.

Inden middag tog vi et smut forbi "Guldkysten" i håbet om at kunne lokke et par havørreder på krogen, trods lav og faldende vandstand og varmt vejr. Vi så et par stykker over vandet og mere blev det ikke til - udover en fjæsing til min kammerat og en sæl der stak hovedet op - måske den havde skræmt havørrederne væk.

Hvis ikke du har prøvet kræfter med makrelfiskeriet før, så vil jeg helt klart anbefale at du tager et smut forbi molen i Frederikshavn og afprøver det. Kæmpe anbefaling herfra! Sammenlignet med Sæby mole er der vanvittigt meget plads, hvis man ikke har noget i mod at gå ud på stenene på vej ud til selve molehovedet. De to kan faktisk slet ikke sammenlignes.

Mere information

Har samlet lidt billeder og en video af en fin springende havørred, som ikke kunne lokkes til hug.