4. juni 2020

Næsbydale

Limfjorden
Næsbydale, Limfjorden

Havørreder og hornfisk

Jeg tog på en lidt spontan tur til Næsbydale efter arbejde og fiskede 2-3 timer. Der var blæst lidt op, men da vinden kom fra sydøst gik jeg i forholdvis god læ ved skrænterne ved Næsbydale.

Sidst jeg var der vrimlede det med hornfisk der endnu ikke var helt hugvillige, men på denne tur var det som om de største stimer var trukket et andet sted hen - eller måske længere ud i fjorden på dybere vand. Ellers også var de bare meget inaktive.

  • Læs mere

Det første action jeg fik var da også af en havørred der meget kort nappede til min sølv Snurrebasse forholdsvis tæt på land. Det varede lige et splitsekund og så var den af krogen igen. Jeg kastede lidt i nogle andre retninger i et par minutter og kastede så samme sted hen igen. 3-4 indspinninger med spinstop og så var den på igen. Jeg troede jeg havde fået kroget den nogenlunde, men desværre hoppede den af krogen igen. Denne gang var den på i så lang tid at jeg ikke havde en chance for at få den på igen.

Jeg fiskede videre nord på op mod de lidt større sten i vandet og havde lidt hornfisk der fulgte og en enkelt på krogen der blev sat ud igen. Den var ikke af nogen størrelse der var værd at spise og den svømmede hurtigt videre.

Jeg fisker næsten altid på vej tilbage til bilen - og i dag var ingen undtagelse og da jeg nærmede mig stedet hvor jeg havde den første havørred på krogen var der pludselig bid igen. Jeg troede først det var en hornfisk, men det var desværre en lille havørred på ca. 20 cm., som sprællede næsten lige så meget som en hornfisk. Den forvildede sig selv ind på land i sit forsøg på at komme i vandet igen. Heldigvis fik jeg da hjulpet den ud igen, så det forhåbentligt kan vokse sig større til en anden lystfisker der kommer forbi 🙂

Mere information

Jeg fik taget et par billeder og havde også kameraet med på dagens tur og fik fanget de to havørreder, som i kan se på videoen nedenfor.