Spotguide

Næsbydale

Limfjorden

Et rigtigt godt helårsspot

Næsbydale er på kort tid blevet til et af mine favoritspots i Limfjorden - bl.a. fordi der også et sindssygt flot derude ved de stejle klinter. Der er et stykke at gå fra p-pladsen ovenfor badehotellet, men det er hele gåturen værd, da der er god mulighed for at fange fisk nærmest hele året.

Bundforholdende er meget varierede i form af sandbund, grus/småsten, større sten og tangbælter både ude og helt tæt på land.

  • Læs mere
  • Se video

Jo længere nord på du kommer jo flere tangbælter kommer der helt tæt på vand. Så husk altid at tage nogle kast parallelt med stranden - de kan sagtens fanges helt derinde. Jeg har selv haft en fisk på i et kast nærmest uden vinkel. Desværre mistede jeg den. I kan se hvor langt inde det var i denne videoe på YouTube.

Parkering

Ovenfor badehotellet på den offentlige p-plads. Bemærk at man ikke må køre ned og parkere ved badehotellet, da det er forbeholdt gæsterne på badehotellet. Det skal du selvfølgelig respektere. Og der er også en fin lille trappe ned fra p-pladsen ovenfor, så der er ikke ret meget længere at gå.

Fordele ved pladsen

Der er rigtig god plads, da man nærmest kan fiske hele stykket fra Rønbjerg til Lendrup, så hvis der er andre lystfiskere ude, så burde det være til at finde et sted at fiske ved blot at gå lidt længere i den ene eller anden retning.

Den fisker godt hele året rundt, så er du i tvivl om hvor du vil hen i Limfjorden, så kan Næsbydale altid være et godt bud

Ulemper ved pladsen

Der er en lille tur at gå fra p-pladsen til du kan starte fiskeriet. Du skal ned ad trappen fra p-pladsen, videre forbi badehotellet og ned gennem et område hvor der går får, så hvis du er "luksus-fisker" og ikke gider gå så langt, så er det måske ikke Næsbydale der bliver dit favoritspot

Det kan engang imellem være godt besøgt, så selvom der er god plads, så kan det godt ske du skal gå et godt stykke før der er plads.

Med vind fra nordvest eller vest, som vi ofte har i Danmark kan vandet blive meget uklart og med en kraftig vind kan det være svært at få kastet ud, da kysten er vestvendt.

De første par gange man er der kan man nemt få agnen til at sidde fast i tang eller sten. Jo flere gange du kommer afsted og lærer pladsen at kende, så finder du hurtigt ud af hvilket tempo du skal spinne ind med, for at undgå både sten og tang.

Mere information

Mere information

Der er ingen fredninger tæt på Næsbydale - man skal helt op på den anden side af Løgstør eller et godt stykke på den anden side af Rønbjerg i nærheden af Trend for at finde de nærmeste fredninger. Så det er bare med af fiske løs på hele strækket.

Farvede fisk er selvfølgelig, som alle andre steder, fredet fra den 16. november til 15. januar.

Er du tvivl om hvor fredningerne er, så vil jeg klart anbefale dig at bruge havørred.com. Jeg bruger den hver gang jeg er afsted. Den fås også som app til smartphones via. App Store og Google Play.