Spotguide

Sildehagen

Mariager Fjord
Sildehagen, Mariager Fjord.

En god vinterlpads

I de kolde måneder er et lavt saltindhold at foretrække for havørreden. De inderste dele af fjorden har, alt efter vind og vejr, traditionelt et lavere saltindhold end den ydre del.

Ved Sildehagen er der derudover en del undersøiske kildevæld som også kan gøre salthindholdet mindre og tiltrække havørrederne i de kolde måneder.

  • Læs mere

På det første stykke efter Hobro Lystbådehavn og ud til bådbroen ved Wiegårdsvej bliver der lidt hurtigere dybt end på strækningen efter broen. Ellers minder det meget om hinanden, med banker af blåmuslinger.

Der skulle eftersigende være en hårfin ballance mellem en forholdsvis fast bund og en noget mere mudret og blød bund. Jeg har ikke selv oplevet denne endnu, da jeg ikke har skullet vade så langt ud for at finde fiskene de gange jeg har været der i efterårs- og vintermånederne. Har du tænkt dig at vade længere ud er det dog noget jeg vil anbefale at du er opmærksom på.

Har man tiden, lysten og energien kan med med fordel fiske ud til Sandskredet. Har man rigtig meget tid kan man i princippet gå hele vejen ud til Bramslev bakker. Her skal du dog være opmærksom på at der ved Valsgård bæk er fredet allerede fra den 16. september og helt til den 15. marts.

Parkering

  • Ved Hobro Lystbådehavn. Er der ingen ledige pladser, så respekter Lystbådehavnens andre gæster og find et andet sted at parkere

Fordele ved pladsen

  • Nem at komme til
  • Hurtig at affiske, da man ikke nødvendigvis skal vade langt ud
  • Nemt at komme videre til næste spot

Ulemper ved pladsen

  • Kan være godt besøgt, så måske er der ikke er plads når du ankommer
  • Der kan være blød og mudret bund - så vær særligt opmærksom, hvis du vader langt ud

Mere info

Senere kommer jeg til at lave en kort videoguide, så du nemt kan se hvor du kan parkere, hvor du kan starte med at fiske osv. Indtil videre kan du se et Google Maps kort med link til rutevejledning samt en oversigt over de fredninger du skal være opmærksom på.

Der er i alt 3 fredninger der er mere eller mindre tæt på Sildehagen:

Onsild Å

På vestsiden af Hobro lystbådehavn er der helårsfredning, så derfor skal der altid fiskes på østsiden af lystbådehavnen og ud af i fjorden.

Kirkebæk

På sydsiden, overfor Sildehagen, er der fredning fra 16. september til 15. marts. Er du i båd eller ponton, så skal du være opmærksom på denne, da den strækker sig langt over mod Sildehagen.

Valsgård bæk

Tager du hele turen ud til Sandskrede og videre ud til Bramslev Bakker, så skal du være opmærksom på denne fredning ved Bramslev bakker. Her er fredet fra 16. september til 15. marts.

Er du tvivl om hvor fredningerne er, så vil jeg klart anbefale dig at bruge havørred.com. Jeg bruger den hver gang jeg er afsted. Den fås også som app til smartphones via. App Store og Google Play.